Historie
Al meer dan 100 jaar
Giezen Tube & Profile Bending kent een rijke historie. We buigen al buizen sinds 1892 en zijn niet voor niets een begrip in ons vakgebied. Buizen buigen doen wij nog steeds, maar tegenwoordig wel met behulp van ons moderne machinepark. Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen, neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan.
Over Giezen
Het Giezen-logo wordt vernieuwd en krijgt een nieuwe ondertitel: "Tube & Profile Bending". Ook wordt de vernieuwde website gelanceerd.
Peter Borchers verkoopt zijn bedrijf en Giezen Metaalproducten BV wordt onderdeel van de Schoonderwolf Groep BV. De Schoonderwolf Groep bestaat uit technisch georiënteerde bedrijven, veelal actief in de bouw, metaal- en kunststofindustrie. De meeste zijn gevestigd in Noordoost-Nederland: van Hengelo tot Dedemsvaart en van Vorden tot Leek bij Groningen.
Giezen Metaalproducten BV groeit uit zijn jasje in Ommelanderwijk. Er worden plannen gemaakt voor een nieuwbouwproject op de Dallen. Medio 2008 wordt het nieuwe pand opgeleverd en kan de verhuizing beginnen.
Giezen Metaalproducten BV wordt overgenomen door Peter Borchers, de schoonzoon van de heer H. Spelde. Al snel na de overname wil Peter Borchers zijn bedrijf moderniseren. Beetje bij beetje wordt het machinepark gemoderniseerd met CNC-buigmachines en CNC-profielwalsen.
Om economische redenen werden de handelsmaatschappij en buigerij gesplitst. De heer H. Spelde die werkzaam was bij Giezen C.V., nam de buigerij over de van de fam. Giezen die verder ging met de handelsmaatschappij. Giezen Metaalproducten B.V. werd een volwaardig loonbuigerij.
De eerste buigmachines werden in eigen ontwerp gebouwd. Zo konden de meest gangbare maten ongevuld gebogen worden.
Door stijgende loonkosten was de manier van werken niet vol te houden. In 1920 deed de eerste hydraulische pers zijn intrede. Twee mannen konden nu het werk van zes mannen verrichten en men kon nu tot wel Ø 300 mm buigen.
Sinds 1892 werden er door Giezen C.V. bochten gebogen. In Ommelanderwijk gebeurde dit door middel van spierkracht. Vijf à zes mannen met spierballen lieten zien wat ze waard waren en bogen roodkoperen buizen tot Ø 100 mm, met een wanddikte van 2 à 2½ mm. Om ze te kunnen buigen werden de buizen destijds met zand gevuld.
Giezen C.V. was een handelsmaatschappij en buigerij in één.
Direct een offerte aanvragen